Releaseparty 5 nov – Frasse & Mats Videoblogg

Frasse & Mats
Frasse & Mats

Karaktärerna Frasse och Mats skapades hösten 2012 av skådespelarna Py Huss-Wallin och Ester Uddén i projektet Satans Strindberg på Dramaten. Sedan dess har de bl.a. dykt upp i kabaréer på Turteatern, drivit videobloggar och setts som konferencierer på Subtopia.

Under 2014 dyker karaktärerna upp både på film och teater.

Den 5:e november släpps det första avsnittet av mokumentärserien ”Frasse & Mats – en studie i manlig vänskap”.

Serien spelades in i Stockholm sommaren 2014 och vi får följa de sköna snubbarna Frasse ”The Word” Björk och Mats Olsson i deras jakt på brudar. En jakt som går via dyra bilar, sunkiga pubar, krokilektioner och biljardhallar.

I arbetet med serien har Py Huss-Wallin och Ester Uddén haft som mål att undersöka vad som händer med könsrollerna när man gestaltar ett annat kön än sitt eget. De har arbetat med att synliggöra sexistiska och rasistiska strukturer i samhället med hjälp av en en humoristisk ton.

“Frasse & Mats – en studie i manlig vänskap” är gjord för webben, med korta avsnitt på 10 minuter, och med ett formspråk som influerats av såväl Svenska Hollywoodfruar som scenkonst.

Serien är producerad av Matilda Nyberg och filmad/klippt av Vanessa Caris Zamora.

Releasen av första avsnittet sker på Unga Dramaten/Elverket den 5 november kl 19.00, och resterande avsnitt släpps sedan på webben under november månad.

I december börjar repetitionerna av Frasse och Mats talk-show på Turteatern i Kärrtorp. Föreställningen produceras i samarbete mellan Turteatern och Ruby Rose. Föreställningen kommer arbetas fram av Py Huss-Wallin, Ester Uddén och Nils Poletti. Beräknad premiär februari 2015

Publicerad av rubyroseproductions

A production company within performing arts based in Sweden.

%d bloggare gillar detta: